Bestsellers

MADU ALSHIFA (125G)

Product Code: MADU ALSHIFA
Availability: 3
Price: RM15.00 RM15.90

Qty:

 

Madu adalah supplimen kesihatan yang terkenal.Kami yakin hampir semua orang telah mengambil manisan sunnah yang berkhasiat ini.Madu mempunyai pelbagai warna dan bau yang sangat indah.Khasiat atau manfaatnya juga berbeza.Perbezaan tersebut disebabkan perbezaan jenis bunga,jenis lebah, kawasan dan sebagainya.Salah satu jenis madu yang cukup terkenal di dunia adalah madu Arab.

Ciri-ciri Madu Arab Al Shifa
– Kuantiti kadar air yang rendah,menjadikan madu lebih kental
– Berasal dari pohon kurma dan pohon Sidr.Kedua-dua memiliki kuasa penyembuhan yang terbaik.
– Madu Al Shifa telah memperolehi kelulusan dari Saudi Arabian Standards Organization (SASO) yang menjamin kualiti dan keaslian madu.

Manfaat dan Kebaikan Madu Al Shifa
– Meningkatkan stamina tubuh.
– Menguatkan sistem pencernaan
– Menjaga kesihatan hati
– Membantu memulihkan keadaan tubuh setelah sembuh dari sakit atau pembedahan.

 

– Membantu mengubati penyakit jantung
– Menjadikan sebagai ubat demam
– Mengubati penyakit asma
– Mengubati penyakit kencing manis
– Sebagai ubat tradisional penyakit darah tinggi
– Bertindak sebagai penentang penyakit barah.

Madu sering juga disebutt sebagai makanan ajaib. Hal ini kerana khasiat dan manfaat madu untuk kesihatan  sertakecantikan tidak diragukan lagi. Bahkan sejak dahulu kala madu sudah digunakan sebagai ubat mahupun bahan ubat. Dalam ajaran Islam, sejarah Mesir, dan sejarah adab China sekalipun madu sudah terkenal dan dimanfaatkan khasiatnya.

Kandungan flavonoids yang terdapat pada madu serta antioksidannya dapat mengurangkan risiko kanser dan penyakit jantung. Sementara itu kandungan karsinogen pada madu boleh mencegah dari kanser.
 Madu juga kaya dengan zat antioksidan yang dapat meningkatkan sistem pencernaan tubuh sehingga tubuh menjadi lebih sihat dan segar.. Tidak hanya itu, kandungan Madu mempunyai kandungan nutraceuticals dapat melawan radikal bebas yang masuk dalam tubuh.
Menurut hasil penelitian, madu dapat meningkatkan performa (ergogenic),yang dapat meningkatkan performa atlet. Madu dapat membantu tubuh mengawal gula darah dan juga membantu menyembuhkan otot serta pemulihan stamina setelah aktiviti berat.
Madu juga diketahui kaya akan kandungan vitamin dan mineral. Kadar vitamin dan minerl tersebut bergantung pada nektar yang dihisap oleh lebah tersebut.
Mengandungi  zat antiseptik yang berfungsi untuk menghalau pertumbuhan bakteri, hal tersebut mampu menjaga tubuh agar terhindar dari infeksi. Jika seserorang mengalami luka,madu sering dijadikan ubat sapuan untuk mengelak dari infeksi
.
Berbeza dengan gula ,yang tinggi kalori dan glukosa, madu mengandung vitamin dan mineral yag diperlukan tubuh. Banyak yang yakin bahwa madu boleh dijadikan ubat alami untuk menurunkan berat badan. Biasanya madu dicampur dengan jus lemon diminum pada pagi hari dipercayai boleh menghilangkan selulit.
 kandungan anti bakteri pada madu boleh melawan mikrobakteria iaitu penyebab radang, bahkan madu dapat membunuh bakteria-bakteria yang menyebabkan infeksi ..
 
Masih banyak manfaat madu  Ini hanya sebagian kecil manfaat dari zat ajaib yang biasa kita jadikan ubat. Madu juga boleh  dicampurkan dengan ramuan herbal yang lain untuk mendapatkan hasil yang lebih mujarab.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:Tags: MADU